T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Bozüyük Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Okul Risk Haritalarının Hazırlanması (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Okul risk haritalarını nasıl hazırlanacağına ilişkin bilgi notu

Okul risk haritaları nasıl hazırlanır?

1. İlk olarak sınıf risk haritası şablonu sınıf/şube rehber öğretmenlerine ulaştırılır.

2. Sınıf/şube rehber öğretmenleri, sınıf risk haritasında yer alan "ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI" sütununa sınıfında bulunan tüm öğrencilerin ad-soyad bilgilerini yazar.

3. Sınıf risk haritasında risk faktörlerini içeren sütunlar bulunmaktadır (örneğin annesi en fazla ilkokul mezunu olan, anne ve babası boşanmış olan vb.). Sınıf/şube rehber öğretmenleri her öğrenciye ait satır ve öğrencinin risk faktörünü taşıdığı sütunun kesiştiği kutucuğun içine işaret koyar. Bu işlem için sınıftaki tüm öğrenciler için yapılır.

4. Bu işlem tamamlandıktan sonra tüm öğrencilerin risk faktörü taşıdığı kutucuğun içine işaret koyulmuş olacaktır ve şablonun en altında bulunan TOPLAM satırına o sütunda yer alan işaretlerin sayısı yazılmalıdır. Böylelikle sınıf risk haritası hazırlanmış olacaktır. Sınıf/şube rehber öğretmeni, sınıf risk haritasını sanal ortamda  okul risk haritasını hazırlayacak olan okul yöneticisine teslim eder. Bir örneğini de sınıf rehberlik dosyasında muhafaza eder. 

5. Okul risk haritasını hazırlayacak olan okul yöneticisi sınıf risk haritalarının tamamını toplar. 

6. Okul risk haritası şablonunda yer alan "sınıf/şube" sütununa okulda bulunan tüm şubeleri yazar.

7. Sınıf risk haritasının en altında yer alan TOPLAM satırını kopyalar ve okul risk haritasında o şubenin yer aldığı satıra kopyalar. Bu işlemi tüm şubeler için yapar.

8. Bu işlem tamamlandıktan sonra okul risk haritası şablonunun en altında yer alan TOPLAM satırına her sütunda yer alan sayıların toplamı yazılır. Böylece okul risk haritası hazırlanmış olacaktır.

9. Hazırlanan okul risk haritası, 27 Kasım 2023 tarihine kadar Bozüyük Rehberlik ve Araştırma Merkezine resmi yazı aracılığı ile ve sanal ortamda (excel formatında) gönderilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.11.2023 - Güncelleme: 01.11.2023 09:45 - Görüntülenme: 498
  Beğen | 0  kişi beğendi